Pravila

 1. Nacionalni kviz za poticanje čitanja rješavaju učenici viših razreda osnovnih škola, u narodnim i školskim knjižnicama ili kod kuće diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore.
 2. Za točne odgovore na pitanja iz Kviza potrebno je istražiti i proučiti ponuđene online izvore informacija koji su dio pitanja u Kvizu.
 3. Svako dijete Kviz može riješiti samo jedanput.
 4. Kviz se može riješiti na bilo kojem računalu, tabletu ili pametnom telefonu, te se obavezno mora navesti naziv školske ili narodne knjižnice u kojoj je dijete član da bi mogao sudjelovati u završnom izvlačenju nagrada.
 5. Kviz se može riješiti najkasnije do 23. 10. 2020. godine.
 6. Svi točno riješeni  upitnici Kviza, s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice, bit će uključeni u izvlačenje pobjednika koje će se organizirati krajem listopada 2020. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu.
 7. Popisi pobjednika (Popis pobjednika u školskim i narodnim knjižnicama u Hrvatskoj i dijaspori; Popis pobjednika u školskim knjižnicama u Zagrebu; Popis pobjednika u Knjižnicama grada Zagreba) bit će dostupni na naslovnoj stranici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja najkasnije do 3. 11. 2020. godine.
 8. Svaki sudionik Kviza treba provjeriti nalazi li se na popisu pobjednika, jer se pojedinačne obavijesti o pobjedniku ne šalju. 
 9. Svaki pobjednik obavezno treba obavijestiti svog knjižničara ili učitelja radi organizacije sudjelovanja na završnoj svečanosti.
 10. Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, svi pobjednici i njihove pratnje sudjeluju u završnoj svečanosti Kviza koja će se održati u četvrtak 13. 11. 2020. godine. Aktualne obavijesti mogu se pratiti na ovoj stranici.
 11. Na završnoj svečanosti bit će organizirano javno izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada.
Za nastavak, internetskom pregledniku u postavkama, mora biti omogućeno korištenje kolačića.