Kviz 2021.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021.

 

ŠEST AUTORA TRAŽI ČITATELJA

 

Poveznica na kviz 2021. 

Uz online izvore informacija otkrij zanimljivosti o
3 knjige, 3 pisca, 3 ilustratora, 3 žanra.   

  • Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek)
  • Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić)
  • Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara)

 

Nagrade i završna svečanost

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se 15. studenoga 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u okviru završnice Mjeseca hrvatske knjige. U prigodnom kulturnom programu održat će se modna revija kao završni dio projekta Odijelo za čitanje koji Knjižnice grada Zagreba provode u suradnji sa Školom za modu i dizajn.

Na završnoj će svečanosti biti organizirano javno izvlačenje glavne i utješnih nagrada. Glavnu nagradu – bežični zvučnik Sony BT – i ove godine osigurava tvrtka MicrolineKnjige predstavljene kvizom za glavnu i utješne nagrade, kao i prigodne darove osiguravaju Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, umjetnička organizacija Knjigohvat i izdavačka kuća Školska knjiga. Također, iznimna nam je čast da su ilustratori (Vanda ČižmekDavor Pavelić i Branka Hollingsworth Nara) priredili po jednu svoju ilustraciju iz knjiga predstavljenih kvizom za troje nagrađene djece.

 

S obzirom na epidemiološke prilike, završna svečanost održala se s ograničenim brojem uzvanika, a pobjednici iz svake škole, ostala djeca i svi zainteresirani mogli su pratiti prijenos uživo završne svečanosti i javnog izvlačenja nagrada 15. 11. 2021. putem YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba, a snimka se može pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=apdNoSMX9oo&t=208s 
Dobitnicima će nagrade biti poslane poštom na adresu knjižnice.
Čestitke svim dobitnicima nagrada!

Fotografije završne svečanosti. 

 

 

 

Korišteni online izvori za kviz 2021.