Marulovim stopama

Marulovim stopama ime je praktičnog digitalnog kulturnog vodiča Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu koji će služiti kao izvor informacija u obliku interaktivne karte koja pokazuje lokalitete vezane uz Marulića i prikazuje važnost njegova lika za Split i Hrvatsku.

Projektom će se njegovati i digitalno pohraniti sadržaj koji društvo u cijelosti treba pamtiti. Uz šetnju Splitom korisnici će moći otkriti prošlost njegovih atraktivnih lokacija i saznati više o duhu Marulićeva života i njegova stvaralaštva.
Projekt se provodi u godini koja je proglašena Godinom Marka Marulića, stoga se njime nastoji vjerodostojno obilježiti 500. obljetnica Marulićeve Judite, prvog djela na hrvatskome jeziku, kao i senzibilirati javnost za hrvatsku kulturnu i jezičnu baštinu. Hrvatski nacionalni identitet čini zbir lokalnih baština, čiji je Split važan dio. Digitalizacijom se čuva kulturna raznolikost i promiču zavičajne vrijednosti. Split je grad bogate povijesti, a Marko Marulić osoba koja je znatno utjecala na mijene hrvatske kulturne, književne i jezične scene. Dostupnost sadržaja u digitalnom obliku također je jedna od osnovnih pretpostavki za zaštitu i vrednovanje kulturne baštine te njezino umrežavanje i prisutnost u regionalnim i europskim mrežama kulturnih sadržaja.
Vodič je dostupan na http://marulovimstopama.gkmm.hr/