Konferencija za medije u povodu otvorenja Mjeseca hrvatske knjige 2021.

U povodu svečanog otvorenja manifestacije Mjesec hrvatske knjige u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 12 sati održana je konferencija za novinare u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6.
 

Na konferenciji su govorile ambasadorica manifestacije, spisateljica Korana Serdarević, koordinatorica projekta Sara Džapo i Isabella Mauro, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu i jedna od organizatorica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja.

Mjesec hrvatske knjige ove se godine održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Stoga tema ovogodišnje manifestacije glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Ove se godine manifestaciji priključilo 218 sudionika s ukupno nešto više od 1600 programa. Sudionici su u najvećem broju narodne i školske knjižnice te nešto manji broj drugih kulturnih ustanova (muzeji, nakladnici, udruge, društva itd.).  
Od središnjih programa istaknut je Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji se rješava online pod nazivom „Šest autora traži čitatelja“ te mu se može pristupiti do 22. listopada. Kvizom se predstavlja 6 hrvatskih autora – 3 pisca i 3 ilustratora u 3 knjige različitih žanrova.

Snimka konferencije dostupna je putem kanala YouTubea Knjižnica grada Zagreba.

Svečanost otvorenja ovogodišnje manifestacije održat će se u petak, 15. listopada 2021. u 12 sati u Gradskoj knjižnici Požega, Ul. Antuna Kanižlića 1, Požega.