BookTube Mjeseca hrvatske knjige

S obzirom na činjenicu da je predstavljanje knjiga i čitanja putem platforme YouTube danas u svijetu uobičajena praksa, izrazito omiljena među raznim dobnim skupinama, kao i činjenicu da je YouTube na vrhu ljestvice popularnosti među postojećim društvenim mrežama, ove godine pokrenut je BookTube kanal Mjeseca hrvatske knjige

Na BookTube kanalu objavljivat će se raznovrsni videosadržaji povezani s knjigama i čitanjem.

Učenicima osnovnih i srednjih škola upućen je poziv da pošalju kratke videozapise u kojima će preporučiti knjige koje su im se svidjele i reći zašto vole čitati.
Prevoditelje je pozvalo Društvo hrvatskih književnih prevodilaca da snime videozapise u kojima će govoriti o osobnom iskustvu prevođenja te predstaviti rad prevoditelja široj javnosti.
Poziv je upućen i publici ­– pojedincima koji će u svojim videozapisima moći reći koji su ih hrvatski prijevodi oduševili ili koje bi strane knjige voljeli čitati u hrvatskom prijevodu.
Mladi filmaši, članovi filmskih skupina osnovnih škola, zamoljeni su da, inspirirani knjigom ili čitanjem općenito, snime film prema vlastitoj ideji i pokažu kako tajni svijet između korica izgleda njihovom filmskom oku.

Na taj način učenici i svi zainteresirani pozvani su da se aktivno uključe u Mjesec hrvatske knjige te na trenutak postanu književni influenceri. Svi pristigli videozapisi bit će objavljeni na BookTube kanalu Mjeseca hrvatske knjige. 

Videzapisi se mogu slati do 10. studenog 2023. godine.