Nagrade i završna svečanost

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se u petak, 13. 11. 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, uz prigodan kulturni program u kojem će nastupiti polaznici plesnog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih pod vodstvom Marije Bitunjac, te uz motivacijski govor Irme Popović Dujmović o važnosti očuvanja prirode. 

Također, na završnoj će svečanosti biti organizirano javno izvlačenje te dodjela glavne i utješnih nagrada. Glavnu nagradu – tablet Lenovo Tab E8 – i ove godine osigurava tvrtka Microline. Šestomjesečni program Brzo čitanje i mudro učenje za prva 3 mjesta u jednom od 20 centara diljem Hrvatske osigurava Škola brzog čitanja i mudrog učenja. Ilustrirane knjige s temom zaštite okoliša, za glavnu i utješne nagrade osigurava nakladnička kuća Planetopija. Prigodne tematske darove osigurava WWF Adria.

Zbog epidemiološke situacije moglo bi doći do promjene načina održavanja završne svečanosti, a sve obavijesti bit će pravovremeno objavljene na ovoj stranici.